Vitaal Leiderschap programma

Van inspireren naar motiveren om vervolgens te floreren. 

 

 

 

Ambitieus

en

gedreven

Als manager of leidinggevende wil je vaak 1 ding: een goedlopend team neerzetten met mooie prestaties en je wilt je doelen behalen. Je wilt graag een team dat goed samenwerkt, iets voor elkaar over heeft en zich betrokken voelt bij elkaar en de organisatie.

En je merkt dat het lang niet altijd even makkelijk gaat; hoeft ook niet want je bent geen manager of leidinggevende geworden omdat het zo makkelijk is. Je hebt deze functie wel op je genomen omdat je ambitieus bent, omdat je vooruit wilt en iets wilt bijdragen. Zodat jij zelf maar ook je teamleden met energie en meer werkplezier naar het werk gaan.

En toch zijn er momenten….

….dat je vastloopt met je team. Alsof alles op slot zit, het wil niet meer vooruit of achteruit. Jij hebt minder energie, maar je team ook. Je raakt vlak, afgemat; ineens merk je dat zowel jij als je team op routine werken. Jullie hebben niet meer die sparkle die het werken zo leuk maakte, die innerlijke drive.

Herken jij dit?

  • Er is sprake van onenigheid binnen het team en je collega’s lijken niet veel voor elkaar over te hebben
  • Iedereen is met zijn eigen werkzaamheden en taken bezig en kan er niks meer bij hebben
  • Er wordt veel geklaagd over hoge werkdruk, spanningen en stress waardoor er veel irritatie is
  • Je hebt te maken met een hoog verzuim en een groot verloop wat zorgt voor onrust bij de rest
  • Er is sprake van miscommunicatie waardoor men niet veel voor elkaar over heeft en jij het werk soms maar liever zelf doet
  • Hierdoor raak jij zelf ook gestresst en heb je het gevoel overspoeld te raken (dit herken je overigens ook bij je teamleden)
  • Je merkt dat medewerkers worstelen met work/life balance en de eventuele consequenties van het nieuwe werken
  • Er lijken periodes te zijn dat het moraal laag is binnen je team; ze hebben minder plezier in het werk of zien het nu niet in van hun werk
  • Je wilt de gezondheid en leefstijl van je medewerkers ter sprake brengen maar je weet ook dat dit een gevoelig onderwerp is, om nog maar te zwijgen van wetgeving
  • Je ziet dat je medewerkers weinig initiatief en eigen verantwoordelijkheid tonen terwijl je toch hebt aangegeven dit op prijs te stellen

Jouw invloed is groter dan je denkt en jij kunt daadwerkelijk impact maken met jouw leiderschap.

Met het Vitaal Leiderschapsprogramma leer jij niet alleen hoe jij je leiderschap in zet om meer uit je team te halen zodat ze productiever en meer betrokken zijn, maar je leert ook hoe jij meer uit jezelf en uit je leiderschap haalt. Het is een effectieve combinatie van training en coaching samen.

Dit is waar je mee aan de slag gaat:

Module 1: Waarde van je werk:

In deze eerste module gaan we in wat jouw werk voor jou betekent en waar jij het voor doet. Waarom doe je wat je doet en welke impact wil je maken?