Masterclasses

Tijdens onze Masterclasses gaan we in op één specifiek thema gerelateerd aan vitaliteitmanagement en vitaal leiderschap. Ook onderwerpen met betrekking tot jouw eigen vitaliteit komen aan de orde.

De Masterclass vindt plaats op onze locatie en op basis van open inschrijving. Mocht er interesse zijn om dit binnen de organisatie te realiseren, neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Het grote voordeel van een masterclass is dat er specifiek op 1 thema de diepte in gegaan kan worden. Er is volop ruimte voor jouw eigen vragen omtrent het onderwerp en je gaat altijd naar huis met een werkboek met theorie, opdrachten en oefeningen.

 

Masterclass “Meer grip door Stressmanagement”

Meer grip op stressvolle situaties, zelf de stress leiden in plaats dat je lijdt onder stress, HOE doe je dat?

We leven en werken tegenwoordig in een razendsnelle maatschappij. Niet alleen is er sprake van snelle technologische ontwikkelingen, ook zijn er tal van verleidingen die we moeten weerstaan. Dit vraagt veel van leidinggevenden en managers.

Veel managers en leidinggevenden ervaren veel stress als gevolg van:

  • een groot verantwoordelijkheidsgevoel; het werk moet gedaan worden, het moet goed gedaan worden en het moet af, dus werken ze langer door
  • de druk om te presteren; de lat ligt hoog, er is misschien wel een collega die ook graag die positie wil hebben dus ligt er extra druk op ze
  • door de hoeveelheid werk verliezen ze het overzicht; met als gevolg dat ze het gevoel hebben steeds achter de feiten aan te lopen en ze worden overspoeld door vragen van medewerkers door gebrek aan structuur en overzicht

Herkenbaar? Dan herken jij vast ook dat je vaak ’s avonds nog aan het werk bent, thuis of op kantoor, dat je vaak op zondag al begint met je mail te openen en probeert weg te werken, maar je merkt ook dat je sneller zaken vergeet. Je concentratievermogen is minder, je hebt minder focus en misschien beïnvloed het ook wel je slaap omdat je meer piekert.

Deze cyclus heeft desastreuze gevolgen voor je prestatievermogen en je resultaten. En de kans is groot dat het ook een negatief effect heeft op je privesituatie.

Wil jij leren hoe jij zelf grip houdt op stressvolle periodes?

Op 28 september organiseren we de Masterclass “Meer Grip Met Stressmanagement”

Speciaal voor managers er leidinggevenden