Vitaal Werken

Vitaal werken en vitaal leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nog steeds heeft de mens geen aan- en uitknop die het privéleven thuis laat op het moment dat men de werkomgeving binnen stapt en vice versa. Privé beïnvloedt werk en werk beïnvloedt privé.

NEEM CONTACT OP

ABC

Autonomie, Binding en Competenties. Dat is wat we nodig hebben om vitaal te werken en vitaal te leven. Om zelf te kunnen beschikken over wat we met wie willen delen, hebben we bepaalde competenties nodig.

Vitaliteit betekent meer uit het werk en uit het leven kunnen halen. Dat betekent dat je dient te ontdekken wat voor jou het leven de moeite van het leven waard maakt, maar ook dat je vaardigheden nodig hebt die je niet op school of vanuit opvoeding hebt geleerd. Het betekent dat je sommige dingen moet laten en sommige dingen juist moet doen om vitaler te worden. Om op elk vlak, fysiek, mentaal als emotioneel, de vrijheid te ervaren om jezelf maximaal te ontplooien.

VITAAL WERKEN EN LEVEN

Energieker en krachtiger in het leven staan, zodat je meer uit je werk en leven kunt halen.

Persoonlijke effectiviteit

Om energieker en krachtiger in het leven en dus ook in je werk te staan, is het belangrijk dat je persoonlijke effectiviteit vergroot wordt. Willen betekent namelijk niet automatisch Kunnen en inzien dat het niet aan je motivatie ligt is van essentieel belang. In sommige gevallen zul je vaardigheden moet leren die het mogelijk maken te veranderen en ook vol te houden.

Verandering kost tijd

Veranderen van gedrag kost tijd en daarna wil je het ook nog kunnen volhouden. Het is belangrijk je zelf die tijd te gunnen en dat je elke dat probeert je aan je nieuwe gedrag te houden. Belangrijk te onthouden is ook dat je niet in paniek hoeft te raken als je een keer een dag mist. Er is altijd weer een nieuwe dag.

Met vertrouwen aan mijn doelstellingen gewerkt en met respect voor mijn eigen persoonlijke proces. Als ik te snel ging, kon ik weer een stap terug doen en mijn traject oppakken waar ik was gebleven.

J. G. uit Utrecht

Een uitgekiend programma, goede motivatie en uiterst effectief. Het is mij gelukt om op elk gewenst moment het programma weer op te pakken. Ben trots op mezelf en blij.

C. N. uit Meppel

Een jaarprogramma, online te volgen, in je eigen tempo en in je eigen vertrouwde omgeving. In hapklare brokken informatie en met alles erop gericht je doelstelling te behalen.

De kracht van het volgen van een online programma zit in het kunnen volgen van je eigen tempo in je eigen vertrouwde omgeving. In die omgeving word je niet afgeleid met ligt de volledige focus en aandacht op jou zodat jij snel en krachtig tot de kern komt. Vanuit die kern kun je in stappen werken aan het behalen van je doelstelling, zonder stress. Want je hebt de tijd.

Online jaarprogramma

Elke werknemer in de organisatie heeft belang bij vitaal werken en leven. We willen allemaal graag nu de dingen kunnen doen die we willen doen, maar straks ook nog. Werken aan je vitaliteit was nog nooit zo eenvoudig; werk in je eigen tijd en tempo en in je eigen vertrouwde omgeving.

Een levenslange reis

Vitaliteit kun je zien als een reis voor het leven. Elke fase in je leven kent zijn eigen prioriteit en doelstelling. De vaardigheden die je leert kun je toepassen op elke fase die je doormaakt. Het is aan jou je doelstelling te bepalen.

Leefstijl is van invloed

Jouw leefstijl, de manier waarop je je leven leidt en in het leven staat, is van invloed op je vitaliteit. Jouw doelen kun je niet los zien van je identiteit en daarmee ook niet van je leven. Leefstijl is persoonlijk en je moet ontdekken wat werkt voor jou.